Faceți căutări pe acest blog

joi, 23 decembrie 2010

Un prieten pentru copiii nostrii-Porcul deGuineea
Indiferent cum le-am spune, cobaii sunt animale vertebrate, mamifere, rozatoare, din familia Cavidae, reprezentati de cinci genuri, dintre care numai doua sunt terestre, Cavidae si Kerodon, porcii de Guineea facand partea din primul gen.
Porcusorul de Guineea ajunge la 500-600 g, 25-30 cm lungime, are patru degete la membrele anterioare si trei la cele posterioare, botul e bont si coroiat , urechile mici, ochii foarte vii si expresivi. Traiesc 3-5 ani, o gestatie dureaza 60 de zile, fac 2-3 ori pui pe an, iar la o fatare nasc doi pana la sase indivizi. puii alearga si vad imediat ce se nasc si sunt alaptati foarte putin timp, mama neavand decat doua mamele.

In captivitate cobaiul "desfasoara" un asamblu de manifestari incantatoare, ce il fac sa devina foarte agreabil ca animal de companie. Nu roade lemnul si nu musca, ceea ce permite manipularea lui catre copii. Este foarte abil sa se catare si sa sara. Calm, se deplaseaza lent. Recunoaste foarte bine persoana care se ocupa de el si o intampina dimineata, cu fluieraturi.

"Casuta" lor

Cobaiul, ca si toate celelalte rozatoare este sensibil la orice modificare a mediului inconjurator. El are nevoie de o atmosfera calma si de posibilitatea de a se izola complet atunci cand "ii vine cheful".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu