Faceți căutări pe acest blog

joi, 23 decembrie 2010

Previziuni pentru 2011: Apple cumpără Facebook, aurul depăşeşte 1.800 de dolari pe uncie


Apple cumpără Facebook, aurul depăşeşte 1.800 de dolari pe uncie, iar indicele S&P 500 atinge un maxim istoric. Sunt doar câteva dintre prognozele-şoc pentru 2011, pe care banca daneză Saxo Bank le lansează la sfârşitul acestui an.
La final de an, banca daneză Saxo Bank lansează o serie de estimări cu o şansă redusă de materializare, dar care ar schimba multe lucruri în pieţe. Prognoze denumite "lebede negre". Prima lebădă neagră ar fi blocarea de către Congresul american al celui de-al treilea program de sprijin monetar lansat de Federal Reserve.
În plus, Facebook ar putea fi cumpărat în 2011 de Apple, mai ales că Steve Jobs s-a arătat interesat de un parteneriat cu site-ul de socializare, notează specialiştii danezi. O altă predicţie excentrică a Saxo Bank spune că randamentul bondurilor americane de Trezorerie ar putea scădea la 3% de la peste 4,5% în prezent. Pe latura mărfurilor, petrolul s-ar putea scumpi la peste 100 de dolari pe baril în prima jumătate a anului şi ulterior, în a doua jumătate din 2011, preţul s-ar putea corecta cu o treime.
Despre preţul gazelor naturale, Saxo Bank spune că ar putea creşte cu 50% în 2011, după ce în anii precedenţi, producţia a fost peste cerere. O altă estimare-şoc? Aurul ar putea atinge preţul de 1.800 de dolari pe uncie, în contextul în care războiul valutar se înteţeşte la nivel global. Pe latura burselor, lebedele negre ale Saxo Bank spun că indicele S&P 500 poate atinge un maxim istoric, adică s-ar apropia de 1.600 de puncte, iar indicele bursei ruseşti RTS s-ar putea dubla, pe fondul creşterii preţului la petrol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu